VILIAM HUJÍK

Zástupca druhej generácie sládkov Piva Vŕšky sa k pivovarníctvu dostal zásluhou svojho otca. Remeslo aj vyštudoval a dnes sa venuje vareniu piva už 20. rok. Začínal v malých pivovaroch, neskôr zbieral skúsenosti a prepracoval sa aj do väčších.

Najradšej má našu svetlú 12-ku, ktorá je dnes vypracovaná do top kvality, ako sám hovorí, je mocnejšia, ale aj zdravšia, pretože obsahuje viac vitamínu B. Ako malý chlapec vyrastal v pivovare, kam ho otec brával odmalička a prvýkrát si z piva usŕkol už ako 7-ročný.

V rozhovore porozprával o samotnom procese varenia piva, ale aj čím je podľa neho výnimočné Pivo Vŕšky.

Sládok Viliam Hujík porozpráva o procese varenia piva, čím je výnimočné Pivo Vŕšky, ale aj svojej osobnej ceste k pivovarníctvu a pivku ako takému.